Programare

Sau sună la 0732 732 722

Prin completarea acestui formular declari că ai luat la cunoștință politica de confidențialitate.

Despre injectările cu Botox - este benefic sau e nociv organismului?

Injectările cu botox

Botoxul, cunoscut în lumea medicală ca toxină botulinică este soluția injectabilă cea mai controversată

Acesta este subiect frecvent printre susținătorii medicinei estetice însă și printre oponenții ei.

Prin articolul de astăzi vom încerca să facem lumină în cazul tratamentului injectabil cu botox, să vedem despre avantaje, riscuri și despre câteva mituri ce se învârt în jurul acestei “misterioase” substanțe.

Ce este botoxul de fapt?

Botoxul sau toxina botulinică este o neurotoxină de origine bacteriană. Ea acționează la nivel neuronal și principala caracteristică a acesteia este de a bloca impulsurile trimise către anumiți mușchi.

Asta înseamnă că botoxul va relaxa anumiți muschi pentru o perioadă mai lungă de timp. În general vorbim de mușchi ai feței care datorită acțiunii lor formează cute ce ulterior se transformă în riduri. (mușchi orbiculari, porțiunea dintre sprâncene, mușchii din jurul ochiilor etc.)

Nemaiavând acea acțiune de contractare, pielea rămâne întinsă și netedă, astfel ridurile de expresie disparând în timp.

Este botoxul nociv sau nesănătos?

Nu! Cu ceva ani în urmă apăreau la TV diverse personalități ce au urmat tratamente chirurgicale de estetică facială. Multe dintre aceste vedete aveau un aspect plasticos (de față înghețată) și multe nu păreau să afișeze vreo formă de expresivitate.

Acest lucru a asociat rapid tratamentul cu botox ca fiind nociv și că el ar fii responsabil de acele rezultate.

În realitate, dozajul de toxină botulinică ce este injectat este infim și este injectat doar în acei mușchi ai feței ce necesită relaxare. Desigur, dacă cel ce face procedura este neinstruit și introduce o cantitate mare de botox, atunci acel efect de înghetare (frozen face) va fii prezent.

Pe scurt, îți recomandăm ca cel ce face procedura de injectare cu botox să fie un profesionist (medic) și să aibă experiență.

De asemenea, există și așa-numita procedură Baby Botox în care pacientului i se administrează o doză și mai infimă tocmai pentru a scăpa de acestă fobie și pentru a avea rezultatele pentru o perioadă mai scurtă de timp.

Vistabel ® – Allergan

Acesta este cel mai popular tratament injectabil și funcționează ca un miorelaxant. Este produs de firma Allergan și este cel mai bun din lume. Botox® este de fapt denumirea brandului lansată tot de cei de la Allergan în anul 2002.

Vistabel practic este predecesorul faimosului Botox, mult îmbunătățit din anul 2006. Vistabel este un tratament aprobat FDA (Food and Drug Administration) din Statele Unite și oferă cea mai sigură metodă de injectare a toxinei botulinice.

Vistabel este și soluția pe care o folosim la BeautyLift pentru injectările Botox.

Utilizări ale injectării cu Botox

Bun, am aflat ce este botoxul și de faptul că nu este un monstru ci mai degrabă o soluție de relaxare musculară ce reduce ridurile. În rest, la ce mai poate Botoxul să ne ajute?

1. Spasme oculare

Spasmele oculare pot deveni foarte frecvente și să îți afecteze viața în mai multe moduri decât crezi. În general acestea se datorează excesului de cafeină, de la oboseală extremă sau de la stres.

Botoxul poate opri această condiție cu printr-o simplă injectare în zona cu probleme.

2. Transpirație excesivă (hiperhidroză)

Având capacitatea de a bloca transmisiile neuronale către mușchi, acesta are și capacitatea de a bloca glandele sudoripare (responsabile pentru transpirație).

Află mai multe despre tratamentul hiperhidrozei.

3. Spasme ale gâtului

Înainte de a fi folosit în tratamentele de cosmetică și estetică medicală botoxul a avut un rol important în tratarea spasmelor gâtului.

4. Migrene

În anul 2010 FDA  a aprobat uzul de Botox injectabil pentru tratarea migrenelor și durerilor cronice de cap. Efectele împotriva migrenelor țin aproximativ 3 luni de zile.

Durata efectului de Botox

Efectele injectării cu toxină botulinică nu țin în general mai mult de 6 luni.

După această perioadă de 6 luni se poate reinterveni cu o doză de Vistabel pentru a prelungi durata rezultatelor.

Primele rezultate încep să se vadă după aproximativ 5-7 zile și efectul maxim apare după 2 săptămâni.

Efectele botoxului sunt permanente?

Nu, după cum am spus, în aproximativ 6 luni efectele acestuia dispar.

Botoxul creează dependență?

Acesta este un mit propagat de către anumite corporații (nu dăm nume). Botoxul nu are nicio legătură cu dopamina (hormonul care dă dependență). El este un simplu relaxant muscular și nimic mai mult.

Totuși, pacienții sunt atât de uimiți după procedură încât revin iar și iar, dar nu datorită unei dependențe.

Recomandările noastre după procedura de injectare Botox

Nu sta la orizontală pentru cel puțin 8 ore

Nu îți recomandăm să stai culcat(ă) la orizontală în primele 8 ore după efectuarea procedurii de injectare tocmai pentru a evita migrarea toxinei către alte zone.

Evită efortul fizic

Activitatea intensă poate face ca botoxul să migreze. De asemenea, trebuie să stai departe de orice sursă care ar putea genera învinețirea pielii.

Stai departe de căldură excesivă

Este recomandat să eviți sauna sau surse de căldură excesivă deoarece acestea pot influența substanța.

Nu consuma calmante sau alcool

Atât calmantele cât și alcoolul au tendința de a subția sângele. Acest lucru poate face ca învinețirea din zona tratată (dacă există) să devină mult mai proeminentă.

Nu atinge zona ce tocmai a fost injectată

Este foarte important să ții mâinile departe de zona tratată pentru că o scărpinare sau o masare în zona respectivă poate face ca botoxul să migreze către alte zone. Sigur nu îți dorești ca o altă zonă să fie “statică”.

Potențiale reacții adverse generate de Botox

În general botoxul se administrează în doze foarte mici și nu provoacă reacții adverse. Totuși există șansa ca din varii motive să apară anumite reacții adverse.

Foarte rar se poate întâmpla ca să existe

  • Roșeață și umflături în zonele tratate
  • Slăbirea capacității musculare temporar
  • Durere de cap
  • Febră
  • Ochi uscați
  • Durere sau senzație de usturime (arsură)
  • Gură uscată
  • Vedere încețoșată

Concluzie

Botoxul are mult mai multe beneficii decât crede majoritatea oamenilor. Acesta nu este periculos și poate fii o soluție rapidă și de durată în combaterea ridurilor faciale.

Dacă dorești și tu să scapi de ridurile provocate de expresiile feței, atunci îți recomandăm să apelezi la un profesionist. Nu te lăsa niciodată tratat(ă) ce cineva care nu este pregătit pentru așa.

După cum ai văzut, problema nu este la Botox însă aceasta apare dacă vorbești de cineva neinstruit. Sună la 0732 732 722 dacă dorești și tu tratamentul de injectare cu Botox sau apasă pe butonul de “Programare” de sus.

De asemenea, îți recomandăm să vezi și tratamentele Botox din clinica BeautyLift.

Disclaimer: Informațiile prezente în această pagină au rol informativ și nu înlocuiesc în niciun caz un consult medical. Pentru un diagnostic și o evaluare corectă, te rugăm să faci o programare la medicii noștri. Mulțumim!