Programare

Sau sună la 0732 732 722

Prin completarea acestui formular declari că ai luat la cunoștință politica de confidențialitate.

Despre liftingul facial cu fire bioresorbabile (PDO)

Lifting facial cu fire

Liftingul facial cu fire PDO este o alternativă nechirurgicală prin care poți scăpa de pielea lăsată și poți arăta mai tânăr(ă) cu 10-15 ani. Acesta nu doar că nu necesită intervenție chirurgicală și îți îmbunătățește aspectul pielii dar stimulează și producția de colagen proprie pielii.

Rezultatele procedurilor de lifting facial cu fire bio-resorbabile (PDO) sunt remarcabile și mai jos îți explicăm și de ce.

Ce sunt firele PDO și la ce se folosesc?

Firele PDO sau fire din polidioxanonă sunt fire sintetice, bio-resorbabile concepute pentru lifting facial. Pe scurt, acestea sunt folosite pentru ridicarea porțiunilor feței lăsate și pentru întinderea pielii.

Aceasta este o variantă mult mai puțin intrusivă și nu necesită intervenție chirurgicală însă rezultatele sunt la fel de spectaculoase.

Cel mai adesea, acestea sunt folosite pentru:

 • Gât (bărbia dublă și pielea lăsată)
 • Ridicarea sprâncenelor
 • În jurul ochiilor
 • Pentru abdomen sau fese
 • Pentru coapse
 • Nas și pomeți
 • Mandibulă
 • Șanțuri nazogeniene

Ele sunt folosite pentru ridicarea pielii lăsate, pentru rejuvenarea facială, îmbunătățirea aspectului feței și elasticității acesteia.

Cum funcționează procedura de lifting cu fire?

Cu ajutorul unor ace foarte fine sunt introduse firele PDO. Odată introduse acestea rămân în piele și după extragerea acului.

Pașii procedurii de lifting:

 1. Anestezie locală – Procedura este minim invazivă așa că nu este nevoie decât de o anestezie locală care se face de regulă cu cremă anestezică.
 2. Se introduc firele – Acestea pot fi introduse cu ajutorul unui ac sau a unei canule (mic tub ce permite trecerea aerului). În funcție de planul stabilit de doctor pot exista 3-4 sau mai multe puncte de intrare (în funcție de rezultatul dorit).
 3. Se fixează firele – firele PDO au niște zimți micuți care se ancorează de piele. Astfel, doctorul v-a ajusta fermitatea dorită. Aceștia permit doctorului să modeleze pielea pentru un aspect cât mai plăcut.
 4. Se elimină excesul de fir – Pur și simplu se taie excesul de fir PDO.
 5. Voilà – Totul este gata! Vei putea observa diferențele imediat.

În momentul în care acestea sunt plasate în dermul profund, ele generează 3 efecte:

 • Ridică și oferă fermitate în zona tratată
 • Stimulează producția proprie de colagen alături de stimularea circulației ce duce la o elasticitate a pielii îmbunătățită
 • Reduce aspectul lăsat prin constrângerea țesutului adipos

Durata procedurii

În general procedura de lifting nu durează mai mult de o oră. În acest timp se aplică crema anestezică și se introduc firele.

Este o procedură dureroasă?

Inserția firelor PDO nu durează în general mai mult de 30 de minute. Înainte de aceasta se aplică o cremă anestezică și practic nu vei simți nimic. Dacă ești o fire sensibilă, vei simți o durere de intensitate 1 din 10, adică o ușoară înțepătură.

La ce să mă aștept după procedură?

După finalizarea procedurii de inserție a firelor vei observa imediat cum pielea ta lăsată devine fermă deoarece firele practic pun pielea în poziția ideală. Totuși acest aspect va părea puțin prea mult pentru început. (vei simți că pielea te strânge)

Totul va arăta mult mai natural și te vei simți mult mai bine după aproximativ 1-2 săptămâni când firele se „instalează”. După câteva luni efectul de producție a colagenului va intra în acțiune și vei observa o îmbunătățire masivă la aspectul pielii în zona tratată.

De asemenea, vei observa și o mai bună elasticitate și netezirea pielii.

Candidatul potrivit pentru fire PDO

Recomandăm procedura de lifting facial tuturor persoanelor care suferă de piele lăsată și lipsă de fermitate însă care nu doresc să treacă printr-o intervenție chirurgicală.

Deși este un tratament minim invaziv, este bine să înțelegi că liftingul facial cu fire tot necesită o perioadă de recuperare și de fixare a acestor fire. Totuși rezultatele se văd imediat și schimbările sunt majore.

Cât ține efectul firelor?

Spre deosebire de operațiile chirurgicale de lifting facial ce au pierdut aprobarea FDA (deoarece generau probleme), aceste fire sunt sigure și bioresorbabile.

Firele PDO se resorb de regulă în 6-18 luni de zile însă datorită stimulării de colagen de la nivelul pielii rezultatele pot ține chiar mai mult.

Apariția rezultatelor

Efectul începe să devină vizibil imediat după procedură însă durează 4-6 săptămâni pentru a observa rezultatele în deplinătatea lor.

Timpul de recuperare

După procedură este necesar să treci printr-o perioadă de recuperare deoarece în general pielea se înroșește, pot apărea mici umflături în locurile de inserție și pot genera situații incomfortabile.

Aceste efecte sunt temporare însă pot persista 1-2 săptămâni până se fixează firele.

În general acest tratament merge foarte bine cominat cu tratamentul de injectare botox sau cu umplerea ridurilor prin injectare de acid hialuronic, tocmai pentru a obține un aspect și mai impresionant.

Avantajele tratamentului

 • Nu necesită intervenție chirurgicală (nu trebuie să te internezi)
 • Nu necesită anestezie generală (se folosește cremă cu efect anestezic)
 • Nu există tăieturi sau cicatrice
 • Se rejuvenează fața
 • Se sporește producția proprie de colagen a pielii
 • Scapi de pielea lăsată și obții o piele fermă
 • Rezultatele pot ține chiar și 2 ani de zile
 • Nu există reacții adverse (este aprobat FDA)
 • Recuperare rapidă

Recomandări după procedura de lifting facial

După procedură pielea este foarte sensibilă și de aceea îți recomandăm să stai departe de razele solare.

De asemenea, trebuie să eviți efortul fizic, alcoolul, căldura excesivă (băi fierbinți, saună) și mișcările ce ar putea ține fața într-o poziție încordată pentru o perioadă mai lungă de timp.

Se recomandă ca în primele seri să dormi cu fața în sus pentru a nu „deranja” firele.

Nu uita, încercăm ca aceste fire să se fixeze în poziția ce te avantajează pe tine, nu alta.

Contraindicații

Nu recomandăm tratamentul cu fire PDO:

 • Persoanelor gravide sau care alăptează
 • Celor ce au boli autoimune
 • Celor cu alergii la fire PDO

Medicul curant te va întreba despre istoricul tău medical pentru a stabili compatibilitatea cu acest tratament.

Concluzie

Liftingul facial cu fire este o procedură minim-invazivă (nu necesită operație chirurgicală) ce oferă cea mai bună soluție împotriva pielii lăsate.

Este foarte important ca această procedură să fie făcută de un medic ce cunoaște intervenția deoarece altfel pot apărea complicații.

Deși rezultatele nu sunt permanente (6-18 maxim) această procedură stimulează și producția proprie de colagen a pielii și îmbunătățește elasticitatea.

Dacă dorești și tu un lifting facial cu fire PDO, ne poți contacta la numărul de telefon 0732 732 722 sau utilizând formularul apăsând butonul „Programare”.

 

Disclaimer: Informațiile prezente în această pagină au rol informativ și nu înlocuiesc în niciun caz un consult medical. Pentru un diagnostic și o evaluare corectă, te rugăm să faci o programare la medicii noștri. Mulțumim!