Peeling chimic facial

Peelingul chimic este o procedură dermato-cosmetică prin care se stimulează sinteza de noi fibre de colagen la nivelul pielii. Acesta se realizează prin exfolierea și îndepărtarea celulelor moarte cu ajutorul unei substanțe chimice ce se aplică pe zona afectată.

Peeling-ul oferă cele mai bune rezultate împotriva cicatricelor acneice, a petelor hiperpigmentare și rezultate de întinerire a pielii deosebite. Cu peeling-ul chimic poți obține un ten curat, hidratat, luminos și randiant.

Peeling chimic facial

Când și cui îi este recomandat peelingul chimic

Peeling-ul chimic este tratamentul recomandat pentru eliminarea cicatricelor de acnee și persoanelor care vor să scape de ridurile fine. De asemenea, se recomanda peeling chimic și pentru:

  • este ideal pentru depigmentare sau hiperpigmentare datorată radiațiilor solare UV
  • exfolierea tenului gras (anti-sebum)
  • te scapă de pori dilatați
  • are efect revitalizant și menține regenerează pielea aducând un aspect tânăr
  • stimulează sinteza de colagen și elastină la nivelul pielii
  • tratează roșeața pielii
  • tratează anumite tipuri de acnee
  • te ajută să scapi de excesul de toxine de pe suprafața pielii
  • cazuri de melasma

Tipuri de peeling

Există 3 graduri de penetrare a peeling-ului fiecare recomandat pentru tratarea unui anumit tip de afecțiune.

- Peeling superficial - acesta este recomandat pentru proceduri ce țin mai mult de depigmentare și decolorare a tenului. Este o variantă ușoară și mai puțin dureroasă.

- Peelingul mediu - recomandat pentru tratarea cicatricelor acneice, a semnelor și a petelor hiperpigmentare. În general pentru peelingul chimic mediu se folosește acid glicolic pentru a putea pătrunde până la straturile medii ale pielii. Astfel, peelingul mediu îndepărtează un strat mai profund de celule moarte de pe piele.

- Peelingul profund - cel mai puternic tip de peeling. Este folosit pentru a penetra complet în stratul mediu al pielii. Este rezultat prin combinarea de fenol și tricloracetic. (substanțe foarte puternice)

Recomandări de urmat după un tratament de peeling chimic

Pentru a beneficia de rezultate optime, se recomandă mai mult de 2 ședințe de peeling chimic. Având în vedere că tenul trebuie să se refacă între ședințe, este recomandat ca acestea să aibă loc cu o pauză de cel puțin 2 săptămăni între ele.

De asemenea, după un peeling chimic este foarte important ca pacientul să folosească creme foarte hidratante și loțiuni cu protecție solară și UV.

Consumați cel puțin 2 l de apă în fiecare zi pentru a menține corpul și tenul bine hidratat.

Cui nu se recomandă peelingul chimic

Peelingul chimic nu se recomandă:

  • Femeilor gravide sau care alăptează
  • Celor cu tenul mai închis la culoare (tocmai pentru a evita acele pete hiperpigmentare)

Dezavantaje și neplăceri generate de peeling

Peelingul are ca rol principal îndepărtarea stratului de piele moartă pentru a regenera un nou strat fin și revigorat. Totuși pentru ca aceasta să se întâmple există anumite efecte neplăceri generate:

  • Roșeața - este întâlnită de fiecare dată după procedura de peeling chimic și se datorează acidului ce acționează pentru a îndepărta celulele moarte. Totuși aceasta trece în câteva zile și tot atunci vei începe să vezi piele nouă și reîmprospătată.
  • Usturime puternică - pacienții pot simții usturime și chiar senzație de arsură pe parcursul tratamentului.
  • Pielea se descuamează - acest lucru se întâmplă pentru că noua piele o îndepărtează pe cea veche.

Pe scurt, nu vă recomandăm să faceți un peeling chimic cu puțin timp înainte de un eveniment important din viața voastră.

Preț / Costuri procedură

vezi lista de prețuri

Ne poți suna și la 0732 732 722. Poate avem oferte și mai bune pentru tine!

Disclaimer: Informațiile prezente în această pagină au rol informativ și nu înlocuiesc în niciun caz un consult medical. Pentru un diagnostic și o evaluare corectă, te rugăm să faci o programare la medicii noștri. Mulțumim!

Alte tratamente recomandate pentru tine

Vino și tu la o consultație gratuită!

începe acum!