Programare

Sau sună la 0732 732 722

Prin completarea acestui formular declari că ai luat la cunoștință politica de confidențialitate.

Rinoplastia nechirurgicală sau rinocorecția cu acid hialuronic

Rinocorecția este o procedură estetică prin care se reconturează forma nasului și se obține un aspect simetric și mult mai atractiv.

A nu se confunda cu operația de rinoplastie, o procedură chirurgicală invazivă prin care se elimină porțiuni nedorite ale nasului.

Rinocorecția prin injectare cu acid hialuronic

Ce este rinocorecția?

Rinocorecția, cunoscută și ca rinoplastia lichidă este o procedură non-invazivă prin care se corectează și conturează forma nasului pentru a obține o formă cât mai estetică. Aceasta se efectuează cu ajutorul acidului hialuronic, o substanță biocompatibilă prezentă și în corpul nostru.

Beneficiile rinocorecției nechirurgicale

Intervenția de rinocoreție este una foarte populară atât printre femei cât și printre bărbați datorită unei liste largi de beneficii pe care nu le găsim la clasica rinoplastie.

Printre acestea avem:

 • Durată scurtă a procedurii (15-30 de minute)
 • Nu necesită operație ci doar injectare (procedură minim-invazivă)
 • Dacă nu îți place rezultatul, acidul hialuronic poate fi topit (vezi Hialuronidază)
 • Poți ajusta modul în care arată nasul tău în timpul procedurii
 • Scapi de denivelări și poți ajusta unghiul vârfului nasului
 • Rezultatul este vizibil imediat
 • Rezultatele țin mai mult ca la injectări cu acid hialuronic

Este necesară operație?

Rinocorecția este o simplă remodelare a nasului prin intermediul fillerelor dermale precum acid hialuronic sau hidroxiapatită de calciu. Este o intervenție non-invazivă, deci nu necesită operație.

Totuși pentru a reduce orice discomfort, folosim un anestezic local însă vei fii treaz(ă) pe parcursul procedeului.

Cui se recomandă această procedură?

Întrucât această procedură este minim-invazivă, nu necesită intervenție chirurgicală și se bazează pe acid hialuronic (substanță biocomponentă), noi recomandăm rinocorecția tuturor celor ce doresc un nas mai estetic.

Totuși este important să înțelegi faptul că rinocorecția nu aduce o micșorare a nasului ci mai degrabă o corectare a formelor acestuia.

Este o procedură dureroasă?

Nu, însă anumiți pacienți mai sensibili pot simți un mic discomfort pentru o scurtă perioadă. Totuși de regulă crema anestezică reduce orice senzație de discomfort așa că nu ai de ce să îți faci griji.

Cum funcționează rinocoreția non-chirurgicală?

Înainte de începerea procedurii se stabilesc idealurile pacientului cu privire la forma și aspectul nasului. Pentru procedură se folosește acid hialuronic (Juvederm) sau hidroxiapatită de calciu (Radiesse) în funcție de cum determină medicul curant alături de pacient și de necesitățiile acestuia.

Se aplică o cremă anestezică locală iar apoi, prin intermediul unei canule se face injectarea cu substanța aleasă în zonele cu probleme.

Acidul hialuronic se integrează aproape instantaneu și procedura i-a final în aproximativ 15-30 de minute.

Durata efectului de rinocorecție

Tratamentul de rinocorecție poate ține chiar și 2-5 ani la unii pacienți însă de regulă am observat că rezultatele țin cam 12 luni. Totuși acest lucru depinde de dieta fiecăruia, de metabolism, consum de cafea, țigări și alcool.

Reacții adverse

Acidul hialuronic, cel pe care îl folosim pentru această procedură nu generează reacții adverse însă există posibilitatea unor ușoare vânătăi în zona tratată pentru 2-3 zile după efectuarea procedurii de rinocorecție.

Întrebări frecvente despre Rinocorecție cu acid hialuronic

 • Ce substanțe sunt folosite pentru rinocorecție?

  Pentru rinocorecție cel mai frecvent folosim acidul hialuronic de la Juvederm însă în anumite cazuri și în funcție de situația pacientului, folosim și hidroxiapatită de calciu de la Radiesse.

Prețuri

 • Juvederm Ultra 3 - 1599 lei
 • Juvederm Ultra 4 - 1599 lei
 • Juvederm Voluma - 1799 lei
Vezi lista de prețuri
Disclaimer: Informațiile prezente în această pagină au rol informativ și nu înlocuiesc în niciun caz un consult medical. Pentru un diagnostic și o evaluare corectă, te rugăm să faci o programare la medicii noștri. Mulțumim!

Alte tratamente recomandate pentru tine