Fillerele dermale – Soluția ce te face să arăți mai tânăr(ă) peste noapte

Filere dermale

Fillerele dermale sunt probabil cea mai mare inovație din domeniul esteticii medicale. Acestea pot înlocui cu ușurință o bună parte a procedurilor chirurgicale și cel mai adesea ele aduc rezultate mult mai rapid și mult mai vizibile.

Toate acestea, desigur fără a fi nevoie de vreo incizie și perioadă lungă de recuperare. Totuși, ce sunt aceste fillere dermale și de ce toți dermatologii și esteticienii le recomandă?

Ce sunt fillerele dermale?

Fillerele dermale sau substanțele de umplere a țesutului moale (dermului) reprezintă o combinație de substanțe bio-compatibile menite să ofere pielii un aspect neted, lipsit de cute, riduri sau pentru completare a zonelor cu depresiuni (vezi volumetria facială).

Acestea sunt cel mai adesea introduse în derm prin intermediul unui ac foarte fin sau cu ajutorul unei canule în zonele ce necesită tratament.

Pe scurt, fillerele dermale au rolul de a oferii pielii un aspect tânăr și lipsit de imperfecțiuni. Partea cea mai bună este că acestea îți oferă rezultate inedite la o fracțiune din costul unei operații estetice faciale clasice.

Atenție!

Fillerele dermale nu sunt botox (toxină botulinică). Acestea nu sunt menite pentru a relaxa mușchii ci doar au rolul de umplere a depresiunilor faciale (riduri), ale decolteului sau a golurilor formate de cearcăne.

Tipuri de fillere dermale

  • Acid hialuronic
  • Hidroxiapatită de calciu
  • Acid polilactic
  • Microsfere de polimetil-metacrilat
  • Lipo filler (grăsime)

1. Acidul hialuronic

Acid hialuronic Juvederm

Acidul hialuronic este cea mai populară soluție de filler dermal acesta fiind și cel mai benefic. De fapt, acidul hialuronic (AH) este un compus prezent în țesuturile de tip conjunctiv, epitelial și nervos și acesta în cazul pielii, acesta are rolul de a hidrata.

Există mai multe tipuri de acid hialuronic însă cel cu masa moleculară mai mare (reticulat) are și dimensiuni mai mari. Astfel, acidul hialuronic cu masă mai mare este perfect pentru volumizarea facială sau volumizarea buzelor, spre exemplu.

La BeautyLift iubim să folosim acest filler deoarece nu produce reacții adverse aproape niciodată și este foarte ușor tolerat de corpul paciențiilor. De asemenea, acidul hialuronic nu doar hidratează ci și stimulează producția de colagen și elastină. (ambele foarte benefice pielii)

La ce folosim acidul hialuronic?

Cele mai multe cereri sunt pentru mărirea și augmentarea buzelor. Totuși acidul hialuronic se folosește și pentru reconturarea mandibulară, pentru umplerea ridurilor nazolabiale sau pentru tratarea și umplerea cearcănelor.

Este acidul hialuronic permanent?

Nu, de regulă acesta rezistă în corp cam 6-12 luni (în unele cazuri și mai mult), după care acesta este resorbit de către corp. Însă acest lucru depinde de o serie lungă de factori precum:

  • Metabolismul fiecărui pacient
  • Dieta acestuia
  • Modul de viață (somn, fumat, consumul de alcool etc)

Exemple de fillere dermale cu acid hialuronic

În clinica BeautyLift folosim o gamă largă de fillere cu acid hialuronic, fiecare având un scop precis. Unele AH sunt concepute pentru volumizare și umplere iar altele au rolul de a hidrata.

Cele mai folosite aciduri hialuronice la noi sunt:

  • Juvederm Ultra 2
  • Juvederm Ultra 3 – pentru corecția ridurilor
  • Juvederm Voluma – pentru volumetria facială, reconturare pomeți și mandibulă
  • Teosyal Deep Lines – pentru corecția ridurilor profunde

Este acidul hialuronic dăunător

Nu! Este plin de mituri despre procedurile de estetică medicală și te sfătuim să te informezi de fiecare dată înainte de a lua o concluzie. Rolul acidului hialuronic este doar de a hidrata și de a volumiza anumite porțiuni ale pielii.

După cum spuneam acesta este deja în piele însă datorită înaintării în vârstă volumul de AH scade și așa ne alegem cu acele riduri inestetice.

Poți afla mai multe despre tratamentele cu acid hialuronic.

Reacții adverse de la acidul hialuronic

Acidul hialuronic este foarte prietenos cu organismul și în general nu apar reacții adverse. În cazuri mai rare te poți aștepta la:

  • Roșeață
  • Învinețirea zonei tratate pentru câteva zile
  • Umflarea zonei pentru câteva zile

2. Hidroxiapatita de calciu

Hidroxiapatita de calciu de la Radiesse

Hidroxiapatita de calciu (scriere chimică CAHA) este o componentă esențială pentru structura osoasă. Cele mai populare produse de hidroxiapatită de calciu se numesc Radiesse®.

Tratamentele cu Radiesse este conceput pe bază de microsfere de hidroxiapatită de calciu. Aceste tratamente sunt non-toxice și non-alergenice și acestea pot ține chiar și 2 ani de zile.

În general acest tratament este folosit pentru volumetria mâinilor, rinocorecție sau pentru corecția depresiunilor din jurul gurii (șanțurile nazolabiale).

Ceea ce este și mai impresionant este că acesta continuă să lucreze în organism stimulând producția naturală de colagen a corpului.

Există efecte adverse la tratamentul cu Radiesse?

Cele mai frecvente efecte adverse includ:

  • Roșeață și mâncărime
  • Durere minoră câteva minute
  • Umflarea zonei și învinețirea pentru maxim câteva zile
  • Poate provoca complicații în cazul în care ai o infecție activă

De asemenea, dacă știi că ai în general alergii, este important să le menționezi doctorului.

3. Acidul polilactic – Sculptra

Sculptra este produsul cel mai popular ce conține acid polilactic. Acesta este folosit de regulă pentru a corecta riduri adânci și pentru reconturarea facială.

Un avantaj la Sculptra ca și la hidroxiapatita de calciu este faptul că această substanță îți stimulează producția proprie de colagen.

4. Microsferele de polimetil-metacrilat (MPM)

Acest tratament nu este primul pe lista noastră deoarece include microsfere sintetice (ca de plastic) împreunate cu molecule de colagen ce sunt introduse în riduri pentru a le volumiza.

Acestea nu sunt aprobate FDA și nu sunt o soluție sigură. Noi recomandăm să eviți astfel de tratamente. Deși producătorii spun că rezultatele sunt permanente, acestea pot genera noduli sau chiar și infecții pe termen lung.

5. Lipo filler

Acest tip de filler este de fapt propria grăsime care a fost prelevată prin liposucție din fese sau alte zone unde grăsimile sunt din abundență și ulterior această grăsime se întroduce în zonele specificate.

Desigur aceasta este o metodă chirurgicală pe care noi nu o practicăm însă este bine să știi despre existența ei.

Durata procedurilor injectabile cu fillere dermale

Fie că vorbim de injectarea cu acid hialuronic sau hidroxiapatită de calciu, cel mai adesea procedurile de injectare în sine nu durează mai mult de 30 de minute.

Desigur, este important să iei în calcul și timpul alocat aplicării cremei anestezice. Această cremă are efectul dorit în aproximativ 30 de minute. Astfel, întreaga “operațiune” nu ar trebui să dureze mai mult de o oră.

Dacă este vorba de volumetria facială unde discutăm de un volum mai mare de acid hialuronic atunci procesul poate dura mai mult.

Cel mai bine este ca medicul curant să îți ofere mai multe detalii după o evaluare amănunțită.

La ce să mă aștept după injectarea cu fillere faciale?

Cum spuneam, fillerele faciale au o mulțime de beneficii pentru pielea ta (cu excepția Microsferelor de polimetil-metacrilat) și îți pot schimba viața.

Rezultatele tratamentelor sunt imediate și sunt remarcabile.

Reacții adverse

Cele mai frecvente reacții adverse sunt:

  • Roșeața
  • Umflarea și învinețirea zonei tratate pentru câteva zile

În cazuri extrem de rare

Ca la orice fel de tratament injectabil dacă acesta nu este executat de un profesionist pot apărea complicații serioase ca:

  • Infectarea zonei tratate
  • Noduli
  • Blocarea vaselor sangvine (lucru ce poate genera o grămadă de probleme dacă nu se intervine)

Totuși șansele ca aceste lucruri să se întâmple sunt 0 în cazul în care cel ce execută tratamentul este un profesionist. Pe scurt, nu fillerul este problema ci o persoană neinstruită.

 

Disclaimer: Informațiile prezente în această pagină au rol informativ și nu înlocuiesc în niciun caz un consult medical. Pentru un diagnostic și o evaluare corectă, te rugăm să faci o programare la medicii noștri. Mulțumim!